Skip to main content

Het Marokkaanse seizoen is van start gegaan bij Fresh2You. Week 39 zijn de eerste sperziebonen van deze campagne geplukt.

De eerste Marokkaanse sperziebonen van de eigen teelt

“Maandag 3 oktober leveren we de eerste Marokkaanse sperziebonen van de eigen teelt uit. De aansluiting op het Nederlandse seizoen is daarmee heel goed” geeft Corne aan. “We zien door het onstuimige weer van de laatste weken dat de houdbaarheid van de Nederlandse sperziebonen korter is dan normaal. Wij adviseren onze klanten daarom om over te schakelen op Marokkaans product”.

Marokkaanse sperziebonen Carlo Fresh2You veld
Marokkaanse sperziebonen Carlo Fresh2You veld1

Wij hebben de volledige keten in eigen beheer

Door de eigen teeltlocaties in Nederland, Marokko en in Senegal heeft Fresh2You de volledige keten in eigen beheer. “Na het Holland seizoen starten we in Marokko en eind december schakelen we over naar Senegal. Eind april loopt Senegal ten einde en starten we weer in Marokko” vertelt Corne.

“We hebben in Marokko dit jaar 2 nieuwe boerderijen in productie genomen, waar we heel veel van verwachten. Naast sperziebonen, telen we op deze boerderijen ook bosuien, haricot verts en spruiten.

Door de ontwikkelingen in Marokko en de zeer forse kostenstijgingen in de teelt, zien wij dat eigen teelt noodzakelijk is om continuïteit in kwaliteit en continuïteit in beschikbaarheid te kunnen blijven borgen. Omdat de boerderijen volledig in eigendom zijn, is de teelt in eigen beheer: we organiseren alles zelf en zijn niet afhankelijk van lokale telers” vertelt Corné. Dit is echt uniek en onderscheidend.

Snijbonen Carlo Fresh2You veld
Bosui Carlo Fresh2You veld

Marokkaanse snijbonen zijn er ook weer!

“Vanaf volgende week hebben we ook weer Marokkaanse snijbonen in het assortiment.
Week 44 verwachten we de eerste bosuien uit Marokko te ontvangen. Vanaf week 46 zullen de volumes bosuien gaan toenemen. We hebben zowel lange als korte bosuien in ons assortiment” vertelt Corné. Nog drie weken en dan kunnen deze bosuitjes worden geoogst.

 

Neem direct contact op met Corné

T: +31 (0)85 – 485 83 21
E: c.roks@fresh2you.nl

Neem contact op

Carlo

Meer over Carlo